Het gezicht achter Studio Van Ringen


Ik ben een illustrator en verhalenverteller. Met een achtergrond in de kunst, cultuur en communicatie weet ik hoe een beeld spreekt en een verhaal kan vertellen.


In mijn creatieve toolkit zitten verschillende media en technieken. Ik werk met zowel digitale technieken, zoals 3D modeling en digitaal schilderen, als met traditionele media waaronder: gouache, inkt en potlood.


In opdracht werk ik aan verschillend verhalende opdrachten voor een verscheidenheid aan onderwerpen.
Met mijn eigen projecten graag verhalen van de natuur. Daarnaast werk ik aan eigen projecten zoals mijn eigen graphic novels, kleine verhalen en andere kunstprojecten.

3D, 2D, digital art... traditionele technieken... is dat niet wat veel?


Je raadt het al: nee, dat is niet veel.

Elk medium heeft een eigen karakter dat een verhaal sterker maakt. Ook hebben ze allemaal een eigen voordeel. Met de verschillende technieken en de afwisseling tussen digitale en traditionele technieken houd ik mij scherp en leer ik steeds weer iets nieuws!


De eenvoudige zeggingskracht van inkttekeningen

Hiervoor werk ik met inkt en een kroontjespen. Schaduw en diepte breng ik aan met verschillende hatching-technieken. De zwarte lijnen zijn eenvoudig, maar hebben daardoor een grote zeggingskracht.


De wondere wereld van digital art 

Ondanks dat ik nog veel analoog werk, heb ik ook geïnvesteerd in digitale media. 2D digital art lijkt op een schilderij en daarin kunnen veel verschillende stijlen worden toegepast. Een 3D model als illustratie vind ik fascinerend omdat dat van alle kanten bekeken kan worden in een interactieve omgeving.


De magie van kleur 

Naast veel zwartwit illustraties, werk ik ook met kleur. Kleur kan veel aan het verhaal toevoegen: het kan focus in je het werk aanbrengen, de doelgroep aanspreken of voor extra realisme zorgen.


Heb je genoeg gelezen? Ben jij benieuwd hoe illustraties in verschillende technieken eruit zien? Ga naar mijn portfolio!


Benieuwd wat ik voor jou  kan doen in opdracht? Ga naar 'in opdracht'!

En hoe zit dat dan met storyboarding en concept art?


Vanuit mijn opleiding in film en media denk ik nog altijd in narratieve constructies, mise-en-scène, belichting, cinematografie en montage van shots. Dit zet ik in voor mijn eigen verhalende projecten én voor andere projecten in de vorm van storyboarding en concept art. 


Heb jij een goed verhaal en ben je op zoek naar iemand die het kan vangen in een storyboard of in concept art?


Neem vooral contact op! Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!